Zeilatlete Dana Vrancken (24) over gouden medaille: ‘Mijn doel voor Special Olympics was meedoen en winnen’

Sport February 20, 2023
By Luna Broeckx

De Special Olympics Belgium vinden dit jaar plaats in Mechelen, van 17 tot 20 mei. Special Olympics-kampioene Dana Vrancken blikt samen met ons terug op haar grote zeilavontuur én haar gouden medaille in Abu Dhabi in 2019.

‘Ik ben altijd al sportief geweest, daarom vroeg mijn klasgenoot Thibeau mij om mee naar de Special Olympics te gaan. Samen met Alec en begeleidster Sieglinde hebben we in zes maanden tijd samen leren zeilen. Naast leren kapseizen en knopen leggen hebben we vooral veel gelachen op de boot.’

‘Mijn doelen voor de Special Olympics waren meedoen en winnen en die hebben we ook behaald. In Abu Dhabi hebben we drie weken lang elke dag gezeild, om zo met twee punten verschil te winnen. Ook al hebben we gewonnen, ik vond het spijtig dat we niet naar andere sporten konden gaan kijken.’

‘Nu ik terug thuis ben, wil ik gaan paardrijden met mijn zus. Die gouden medaille blijft gewoon in de kast hangen.’

Tekst: Sem Pepermans, Kaat Van den Broeck, Jona Barkmeijer en Luna Broeckx
Foto: © Sem Pepermans