Mustii klaar voor Eurovisiesongfestival, maar wie zijn volgens bookmakers grootste kanshebbers?

News May 7, 2024
By Alexander Ballekens
© RTBF

De 33-jarige Thomas – Mustii – Mustin vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival in Zweden met Before The Party’s Over. Het nummer gaat over het feit dat je volledig en intens moet leven, en uit je comfortzone moet stappen. ‘Het is een schreeuw van opluchting: ik hoor erbij en dat wil ik luid en duidelijk uitschreeuwen’, duidt Mustii. Maar welke landen maken de meeste kans op winst volgens de bookmakers?

1. Kroatië: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

Rim Tim Tagi Dim: het is een opvallend stuk tekst dat je één keer hoort, maar dat wel voor de rest van de dag door je hoofd spookt. Even opvallend is de naam van de artiest die het nummer brengt. Kroatië stuurt dit jaar Baby Lasagna en zijn crew richting Eurovisie-land.

De 28-jarige Marko Purišić begint als topfavoriet aan het avontuur. En goed nieuws: Baby Lasagna staat met Rim Tim Tagi Dim al meteen te blinken op het podium tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 7 mei 2024.

2. Zwitserland: Nemo – The Code

Wie dacht dat Nemo een vis uit een animatiefilm is, zal toch twee keer moeten kijken tijdens de Zwitserse act op het podium in de Zweedse kuststad Malmö. Het land stuurt de 24-jarige Nemo Mettler met het nummer The Code. Het is trouwens de eerste keer dat Zwitserland een non-binair persoon naar het Eurovisiesongfestival stuurt.

Nemo is ook helemaal geen onbekende in Zwitserland. De eerste single, Du, werd in 2017 goed onthaald en beloond met een vierde plaats in de Zwitserse hitparade. Benieuwd of die beloning er voor The Code ook komt. Volgens de bookmakers maakt Nemo in ieder geval veel kans.

3. Italië: Angelina Mango – La Noia

De 22-jarige Angelina Mango won het Sanremofestival en is daarmee dus ook de Italiaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival dit jaar. Het is voor het eerst sinds 2014 dat Italië een vrouw naar de wedstrijd stuurt.

Als onderdeel van de Big Five, de landen die het meest betalen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival, krijgt Italië meteen een plek in de finale op zaterdag 11 mei. Op donderdag zie je Angelina Mango wel in de tweede halve finale, maar de stemmen van het publiek hebben geen invloed op haar avontuur in Zweden.

Mustii staat voor ons land in de tweede halve finale op donderdag 9 mei 2024, bij de bookmakers is hij van plek 4 tot plek 12 gezakt. Verder kunnen we ook uitkijken naar wat Joost met Europapa voor Nederland gaat doen in de Zweedse kuststad. Een opvallende act met, als we de sociale media mogen geloven, veel voor -en tegenstanders.

De finale staat komende zaterdag, 11 mei 2024, op de planning.

Tekst: Alexander Ballekens
Foto: © RTBF